ABOUT


Roosa B.
Tampere, Finland

Roosa B. on tammikuussa 2014 perustettu tamperelainen yritys, joka valmistaa kierrätetyistä turvavöistä laukkuja ja kukkaroita.

SLOW-FASHION
Me haluamme tehdä tuotteita, jotka kestävät vuodesta toiseen. Haluamme sanoa hyvästit #fastfashion’ille ja tarjota tuotteita, jotka miellyttävät silmää vuodesta toiseen.

YRITTÄJÄ
Yrityksen takana toimii Roosa Blom. Ompelu, kierrätysmateriaalit ja käsillä tekeminen ovat aina kuuluneet osaksi Roosan elämää. Lopullinen hurahtaminen käsillä tekemiseen syttyi yläasteella lahjaksi saadun ompelukoneen myötä. Lopulta yksi asia johti toiseen ja muutaman sattuman summana syntyi Roosa B.

TUOTTEIDEN VALMISTUS

VALMISTUSPROSESSI
Turvavyön saamme kierrätettyinä, jonka jälkeen pesemme sen ekologisilla pyykinpesuaineilla. Kaikki metalliosat (kehykset, hihnat, logo) tulevat valitettavasti Aasiasta. Mutta ostamme ne suomalaiselta maahantuojalta tukeaksemme suomalaista työtä. Pyrimme silti koko ajan löytämään tuotteisiimme ekologisempia vaihtoehtoja.

Tuotteet ommellaan piensarjoina Tampereella. Kehykset puristetaan Nokialla. Suosimme lähituotantoa ja pyrimme välttämään turhaa postittamista. Koko tuotantoprosessi sijaitsee pienellä alueella 30km sisällä.

MATERIAALIT
Turvavyö on kierrätettyä ja tulee autopurkaamolta Ylöjärveltä. Metalliosat ostamme suomalaiselta tukkurilta Tampereelta. Tuotteiden alkuperämaa on muualla. (Alla lista) Kaikki metalliosat ovat rautaa.

Kehys – Kiina
Ketju – Italia

KIERRÄTYS JA EKOLOGISUUS
Tuotteet valmistetaan kierrätetystä turvavyöstä. Pyrimme myös käyttämään kaikessa toiminnassa ekologisia ja laadukkaita vaihtoehtoja. Esimerkkeinä: Ostamme osan messutavaroista kierrätettyinä mm. ständit, pleksit ja kassakone, pakkaamme tuotteet paperipusseihin ja käytämme vain kartonkisia käyntikortteja, joista ei synny kaatopaikkajätettä.